Insert Logo Here

Amazing Lapland

In de koude wereld van Lapland komen sprookjes, mythen en sagen met de duizend kleuren van het noorderlicht tot leven. Hier woont de Kerstman samen met zijn rendieren! Dit gebied op de poolcirkel leent zich zeer goed om eens aan de onderlinge verstandhoud

Verrassend is echter dat zich maar even buiten de stad de echte wildernis bevindt. Deze combinatie maakt Rovaniemi tot een aantrekkelijke plaats voor het organiseren van een perfecte incentivereis. Verder mag natuurlijk niet onvermeld blijven dat het dorp van de Kerstman op de Poolcirkel zich op slechts 15 minuten van de stad bevindt! In de stad zijn verschillende uitgaansgelegenheden.


SANTA’S HOTEL SANTA CLAUS 4 *
Het Santa's Hotel Santa Claus ligt nabij de poolcirkel, in het centrum van Rovaniemi. Dit hotel bevindt zich op 10 minuten rijden van het dorp Santa Claus. Het biedt ruime, goed uitgeruste kamers en 3 restaurants. De restaurants serveren specialiteiten uit Lapland.
 

Elke kamer van het Santa's Hotel Santa Claus is voorzien van airconditioning, een tv met pay-per-view, een minibar, een waterkoker en strijkfaciliteiten. De eigen badkamer beschikt over een moderne douche en een bad. De meeste kamers bieden plafonds met een hoogte van 3,5 meter.
 

Het restaurant Gaissa serveert voor het diner moderne, Finse gerechten en specialiteiten uit Lapland. De Bar & Grill ZoomUp biedt een lunchbuffet en voor het diner een à-la-cartemenu. In het Café & Bar Zoomit kunnen gasten genieten van drankjes en hapjes. Deze gelegenheid is open tot laat in de avond.

Tijdens de zomermaanden kunnen gasten op het terras van het hotel genieten van een diner of een drankje. Gasten kunnen ook gratis gebruikmaken van de sauna.
Dag 1: Vertrek naar Rovaniemi, aankomstceremonie, check in

Jullie vliegen vandaag met Finnair van Amsterdam via Helsinki naar Rovaniemi.

Na aankomst op het vliegveld van Rovaniemi worden jullie verwelkomd door de Lapse gidsen en de rendierherder die jullie meenemen naar de kleedruimte in de kelder. Hier staat per persoon een plunjezak klaar met een warme uitrusting: warme overall, winterboots met sokken en handschoenen. ( hiervoor hebben we wel het gewicht, lengte en schoenmaat van de deelnemers nodig. Jullie eigen schoenen en jas doen jullie in de plunjezak en deze zetten jullie met de bagage in de bus.


Met de rendierherder lopen jullie vervolgens naar de overkant van het vliegveld, waar boven op een heuvel de rendieren met sleetje klaarstaan. Per 2 personen nemen jullie plaats in een slee en daarna maken jullie een heerlijk rustige tocht door de natuur. Na een aantal uren in het vliegtuig en op de luchthaven is de frisse buitenlucht een ‘verademing’! De rendieren en sleetjes lopen achter elkaar, dus schrik niet als er eentje aan je oor snuffelt….

De tocht duurt max. 45 minuten en het eindpunt is het Rendierpark op de poolcirkel. Na aankomst aldaar stappen jullie uit en worden jullie uitgenodigd om een Lappentent binnen te gaan. Hier brandt een kampvuur, er wordt een welkomstdrankje aangeboden en nadat jullie allemaal op de banken met rendiervellen zijn gaan zitten ondergaan jullie de Lappendoop. Volgens het Lapse bijgeloof zullen jullie, nu je eenmaal in Lapland bent geweest, ooit reïncarneren als rendier. Op de plaats waar de horens zullen gaan groeien wordt alvast een merkteken gemaakt…… Na afloop krijgen jullie allemaal een Poolcirkel certificaat en natuurlijk een rendierrijbewijs dat 5 jaar geldig is.

 Na de ceremonie transfer per bus naar Rovaniemi naar 1 van bovengenoemde hotels. Hier checken jullie in en diner en overnachting vindt plaats in het hotel.


Dag 2: sneeuwscootersafari, ijsvissen en huskyfarm
Ontbijtbuffet. Onze gids verwelkomt u in de lobby van het hotel. U vertrekt lopend naar het safari house waar u de safariuitrusting aantrekt. Hier staan ook de sneeuwscooters klaar. Iedereen ontvangt ter plaatse nog een helmmuts en een helm.

Na de rij- en veiligheidsinstructie gaat u op pad, 2 personen per sneeuwscooter. Het scooteren is niet moeilijk: gas geven, remmen en zorgen dat u niet te dicht op elkaar rijdt. Degene die achterop zit heeft het meeste uitzicht! Uiteraard wordt er onderweg gestopt voor foto’s en eventueel kunt u van bestuurder wisselen. Rem links, gas rechts….

De tocht door het schitterende winterlandschap gaat in het begin over en langs de rivier, om daarna het witte bos in te duiken. Het landschap is prachtig; verlaten, wit, stil…. Besneeuwde bossen en heuvels vanwaar u een mooi uitzicht heeft. De tocht eindigt bij een wildernismeer.

Hier maakt u kennis met het ijsvissen. Met een grote boor wordt een gat in het ijs gemaakt (als snel een halve meter dik) en daarna krijgt u een uitrusting waarmee u uw geluk kunt beproeven. Het is heerlijk ontspannend! Lekker zitten en wachten…. Mocht u wat vangen, dan wordt het natuurlijk meteen geroosterd en opgegeten tijdens de lunch. Outdoor lunch.Na de lunch vertrekt u naar de Husky Farm. Bij aankomst wordt u onthaald op een oorverdovend geblaf! Het vooruitzicht dat ze de slee mogen trekken maakt de honden helemaal wild. Wat niet wil zeggen dat ze een aai niet op prijs stellen. Per twee personen krijgt u een huskyteam en slee tot uw beschikking. De een zit in de slee op en onder de rendiervellen en de ander staat achterop en bestuurt de slee en de honden. Uiteraard ontvangt u hiervoor eerst wat informatie over het houden en trainen van huskyhonden en daarna korte rij- en veiligheidsinstructie vóór de ‘handrem’ eraf wordt gehaald. Zo lawaaierig de honden waren toen ze stil stonden, zo rustig zijn ze als ze mogen rennen. Zo kunt u optimaal van de rust, stilte en de natuur te genieten. U maakt een korte tocht met de huskyspan.

Terugkeer per sneeuwscooters naar Rovaniemi. Duur excursie totaal 5-6 uur.

U levert de helm en de helmmuts in en daarna loopt u naar uw hotel In het hotel kunt u naar de sauna gaan en relaxen of u neemt een drankje in de bar van het hotel.

Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 3: Olympische dag, diner in restaurant Nili

Na het ontbijtbuffet wordt u door onze gids in de lobby opgehaald voor vertrek naar het Olympische stadion. Beleef een geweldige ochtend met uw team in de sneeuw tijdens deze speciale Olympische winterspelen, met activiteiten als rendier lasso, rijden op sneeuwscooters, quadbike slalom, sneeuwschoenenrace, tandem skiën, sneeuwgolf, rally per auto over het ijs, etc. (maximaal 5 items per groep) Er zal een heerlijke outdoor lunch zijn waarna ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden. In totaal duurt deze ochtend 4 uur.
 

 

Transfer per bus terug naar uw hotel.

 

’s Avonds een diner in het Lapse restaurant Nili. Dit is een nieuw Laps restaurant in het centrum van Rovaniemi, op een loopafstand van hotel Vaakuna. Het restaurant heeft een unieke, warme sfeer, in de inrichting is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen; hout, natuursteen, rendiervellen en viltstof. En ze beloven: zodra u binnenstapt in dit restaurant wordt u meegenomen naar de Lapse tunturi’s en de Lapse wildernis. Er is plaats voor 65 personen en daarnaast in een kleine kabinet voor 20 personen.


Overnachting in hotel.

 

Dag 4: Vertrek naar Amsterdam
Na het ontbijtbuffet checkt u uit bij de receptie. Rond 11.00 uur wordt u bij het hotel opgehaald door onze lokale reisbegeleider en vertrekt u met de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi. Hier aangekomen checkt u in voor de terugvlucht met Finnair. U vliegt via Helsinki naar Amsterdam.

Social Media