Insert Logo Here

Opzwepend Argentinië

Een land vol tegenstrijdigheden: jungles met watervallen, kilometers lange gletsjers, prachtige wijnlandschappen, kale Pampas… Argentinië ademt leven en passie! Geniet van het land van de tango, de wijnen en de gaucho’s.

Argentinië ligt zij aan zij met Chili, gescheiden door het immense Andes gebergte. Zuidelijk vindt u eeuwige sneeuw en meren in schril contrast tot woestijn, tropische regenwoud en spectaculaire watervallen in het noorden. Deze diversiteit in natuur kenmerkt zich met opmerkelijke diersoorten: de condor, pinguïns, zeeolifanten en walvissen. Maak het bezoek compleet met een steak, lokale wijn en de tango!


 
Hotel Madero in Buenos Aires *****
Het Hotel Madero by Sofitel nodigt u uit om het unieke nieuwe concept van modern comfort te ervaren. Het hotel is ideaal gelegen in Puerto Madero, de modernste wijk van Buenos Aires en op slechts 5 minuten van het stadscentrum. Dit elegante, trendy gebied biedt een prachtig uitzicht op de rivier en talrijke uitgaansgelegenheden, evenals nabijgelegen culturele en historische bezienswaardigheden. Onze persoonlijke service zorgt ervoor dat u zich in ons warme, vriendelijke hotel thuis voelt.
De Red Resto & Lounge is vanwege zijn creatieve en vernieuwende keuken een uniek restaurant voor fijnproevers in Buenos Aires. De exclusieve wijnkelder beschikt over meer dan 600 flessen van de beste Argentijnse wijnen.
De kamers hebben een combinatie van stijl, design en comfort maakt uw verblijf onvergetelijk. We tellen bijna 200 ruime, moderne kamers (42-72m²) en suites en studio's voor langere verblijven. Alle bieden verwarming, airconditioning en 24-uurs roomservice.
 
 
Dag 1: Vertrek Amsterdam naar Buenos Aires
Vandaag vertrekken jullie in de avond van Amsterdam naar Buenos Aires via Parijs.
 
Dag 2: Let’s Tango
In de ochtend komen jullie rond 10.00 uur aan in Buenos Aires. Op het vliegveld staat een vertegenwoordiger van onze lokale agentschap jullie op te wachten in de aankomsthal. Onze vertegenwoordiger assisteert jullie bij aankomst en zal jullie met de bus naar het hotel brengen. Na de incheck hebben jullie nog tijd om even te relaxen en bij te komen.
In de middag gaan jullie lunchen in El Gourmet Porteno in de wijk Puerto Madero. Na de lunch gaan jullie naar San Telmo waar jullie een 2 uur durende tango les gaan volgen. San Telmo staat bekend om zijn vele pubs en tangoclubs. Een bezoek aan San Telmo is reizen in de verleden tijd en genieten van de oude huizen en de bestrating.


Na de tango les keren jullie terug naar het hotel waar jullie kunnen relaxen.
In de avond staat er een Tango Night op het programma. Jullie worden opgehaald bij het hotel om naar de beste tango show (Esquina Carlos Gardel) van Buenos Aires te gaan. De tango is geboren in Buenos Aires en de beste muzikanten en dansers wonen en werken dan ook in de hoofdstad van Argentinië. Er zijn talrijke manieren om deze mensen aan het werk te zien. Dikwijls werken zij op de bekendste plaatsen zoals Esquina Carlos Gardel.
Bij deze show zit het diner en drank inbegrepen. (behalve sterke alcoholische dranken). Na de show worden jullie naar het hotel terug gebracht of kunnen jullie het nachtleven van Buenos Aires gaan verkennen.

 
Dag 3: Bezoek aan Argentijnse Ranch
Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een boeiende activiteit vandaag “Bezoek aan een Argentijnse Ranch”. 
Stel je het leven van een gaucho voor, een Argentijnse cowboy die leeft op de boerenpampa. Zijn dag begint als de zon opkomt en het eerste wat hij doet is een kop sterke maté drinken (thee uit een mok met ijzeren rietje,). Dat deel sla je over, want je bent op incentive reis en die thee is te bitter.. maar zet je hoed op en ontbijt goed voor je vertrekt naar het Argentijnse platteland.


Eerst worden jullie onthaald met empanadas en drankjes. Vervolgens kunnen jullie de ranch verkennen, paardrijden of een rondje met paard en wagen maken. Na een uitgebreide barbecue lunch krijgen jullie verschillende gaucho’s aan het werk te zien die folkloristische muziek spelen en hun paardenwedstrijd houden.
In de middag keren jullie terug naar het hotel en daar hebben jullie de tijd om lekker te relaxen,
Voor het diner staat restaurant Asia de Cuba op het programma. Asia de Cuba is één van de belangrijkste tenten in Buenos Aires. Het interieur is helemaal zwart en rood. Achterin het restaurant is de VIP Lounge en de Sushi Bar. Tijdens het diner zal er veel exotische entertainment zijn . Rond 01.00 uur wordt het restaurant omgetoverd tot een nachtclub.
 
Dag 4: Op avontuur naar Iguazu Falls
Na het ontbijt vertrekken jullie naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Iguazu.
De machtige Iguazu falls in Argentina behoren tot de mooiste watervallen ter wereld. Ze liggen midden in het uitgestrekte tropische oerwoud op de grens met Brazilië en Paraguay. Overweldigend en adembenemend mooi!
Bij aankomst in Puerto Iguazu worden jullie opgehaald en naar hotel Panoramic Hotel Iguazu gebracht. In de middag worden jullie opgehaald voor een bezoek aan het natuurpark. De lunch is inbegrepen. Hier zien jullie verschillende tropische vogels, zoals toekans en papegaaien. In het park komen 500 verschillende soorten vlinders voor en komen er brutale neusbeertjes (coati’s) naar jullie toe. Jullie vervolgen jullie weg met een treintje waarmee je dicht bij het centrum van het park komt, bij de Duivels Keel, het hart van de waterval. Als jullie bij het gebrul van de waterval staan beseffen jullie welke hoeveelheid water hier elke seconde van de dag naar beneden dendert, het maakt jullie stil.

 
Dan is het tijd om op een private raft te stappen om zo dicht mogelijk bij de waterval te komen. De dag wordt afgesloten met de rit genaamd La Gran Aventura en deze wordt gemaakt met motorboten.
Na deze activiteiten keren we terug naar het hotel. Het diner vindt plaats in restaurant Aqva in het centrum van Puerto Iguazu.
 
Dag 5: 4x4 trucks naar El Santuario Path en vlucht naar Buenos Aires
Vandaag vertrekken we met 4x4 trucks naar El Santuario Path. Na 20 minuten rijden gaan jullie een nature walk van ongeveer 1 kilometer door de jungle maken. Onderweg gaan jullie tokkelen en abseilen in een waterval. Na al die activiteiten hebben jullie vast honger gekregen en gaan jullie genieten van een gourmet style picknick lunch. Na de lunch  vertrekken jullie met Zodiac bootjes naar het meetingpoint van de Parana en de Iguazu rivier. Daar aangekomen zullen de 4x4 trucks jullie weer terugbrengen naar het hotel.

 
Eenmaal terug in het hotel halen we de koffers op en vertrekken jullie naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Buenos Aires. Eenmaal aangekomen in Buenos Aires vliegen jullie door naar Mar del Plata een vlucht van ongeveer 40 minuten. Op de luchthaven van Mar del Plata worden jullie opgehaald en naar hotel Costa Galana gebracht waar jullie zullen overnachten en dineren.
 
Dag 6: Relaxen op het strand van Mar del Plata
Deze dag staat in het teken van vrije tijd in Mar del Plata. Dit stadje staat bekend als “Happy City”. De koningin der badsteden aan de Atlantische kust, 400 km onder Buenos Aires. Een kilometerslange zeedijk, witte zandstranden, cafés en hotels bij de vleet en een stralende zon. Naast de beeldschone natuur met langgerekte duinen en adembenemende cliffs, zijn er ecologische reservaten, luxe resorts, aandoenlijke vissersdorpjes en natuurlijk de cultuur en een levendig nachtleven in de stad zelf. De lunch en diner zijn vandaag inbegrepen. 
 

Dag 7: vertrek en aankomst Amsterdam
Vandaag is jullie laatste dag aangebroken In de ochtend kunnen jullie nog even relaxen en in de middag vliegen jullie van Mar del Plata terug naar Buenos Aires. Om 19.00 uur vertrekt jullie vliegtuig naar Amsterdam waar jullie de volgende middag om 14.00 uur zullen aankomen.
 

Social Media