Insert Logo Here

Ruig Texel

Ons Hart gaat sneller kloppen zodra wij met de Teso boot de haven van Den Helder verlaten. Het licht, de lucht, de vergezichten, de geur, de zee, de rust en het strand alles is anders op dit prachtige Waddeneiland.

Het lijkt en voelt alsof de tijd hier al decennia heeft stilgestaan. Ons grootste Waddeneiland op slechts 20 min. varen vanaf Den Helder biedt 2 dagen een warm onderkomen voor een onvergetelijke incentive.

Texel telt 7 dorpen van diverse omvang van Noord naar Zuid en telt zo’n 15.000 inwoners.  De meeste inwoners wonen in de hoofdstad Den Burg, De Koog is de badplaats, Oudeschild is de havenplaats en Den Hoorn in het zuiden is het mooiste plaatsje.  
Het eiland biedt enorme mogelijkheden voor diverse arrangementen sportief, culinair, cultureel, natuur, theater, adventure en ontspanning. Daarnaast is goed om te weten dat ondanks het meeste aantal zonuren van Nederland,  er altijd een opvang is bij eventuele slecht weer scenario’s.

 
Hotel Opduin
Grand Hotel Opduin is de ideale bestemming om te onthaasten. Zodra de veerboot zich losmaakt van de kade van Den Helder maakt het vakantiegevoel zich van u meester en heeft u het gevoel er even helemaal tussen uit te zijn, ook al duurt de overtocht naar Texel maar een minuut of twintig.
U kunt uw culinaire hart ophalen op het grootste Waddeneiland van Nederland. Voor ons wijd en zijd befaamde Texelse ontbijtbuffet komt u graag wat eerder uw bed uit. Het grootste assortiment aan Texelse producten, klassieke wentelteefjes of een à la minute gebakken eitje door onze ontbijtchef vormen een heerlijke start van uw dag. `s Avonds in het hotel kunt u proeven van authentieke lokale ingrediënten in beide restaurants, of geniet in een van de andere eetgelegenheden op het eiland Texel telt meerdere restaurants in de top 100 en ook de eetcafe`s en strandpaviljoens serveren een prima maaltijd.
Bent u toe aan complete ontspanning? Onze schoonheidsspecialistes leggen u graag helemaal in de watten in onze Beauty & Wellness. Kom tot rust met een Texelfeeling behandeling en laat u adviseren over de Thalgo producten om thuis nog na te genieten en nieuwe energie op te doen.
 
 
Ook de sportieve vakantiegangers kunnen zich naar hartenlust uitleven in Grand Hotel Opduin. Zwemmen wordt een feestje in ons luxe binnenzwembad en na afloop kunt u bijkomen in de sauna of het Turkse stoombad. Ook in onze fitnessruimte kunt u terecht voor uw actieve ontspanning. Liever naar buiten? Sla gerust een balletje op onze tennisbaan of oefen putting green. Uiteraard reserveren wij ook graag een rondje op Golfbaan de Texelse voor u.
Bij Grand Hotel Opduin bent u aan het juiste adres om helemaal tot uzelf te komen. Door de ideale locatie midden in Nationaal Park De Duinen van Texel staat u binnen tien minuten met de blote voeten op het strand. Vanuit het raam van uw ruime kamer of suite ziet u de konijnen en fazanten voorbij huppelen. Daarnaast kunt u in een van de andere natuurgebieden van het eiland ook een frisse neus halen.


Dag 1: Aankomst op Texel
Indien er wordt gekozen voor collectief vervoer per bus worden jullie afgezet bij de boot.  Indien aankomst per auto is het raadzaam om  gratis te parkeren bij Willemsoord in Den Helder (10min. Lopen)
We gaan lopend over met Teso Boot naar Texel. Oversteek bedraagt slechts 20 min. Namens ons team zal er iemand bij de Teso boot zorg dragen voor ontvangst.
Wij starten het programma met de Solex, het vervoermiddel voor deze ochtend, deze staat gereed voor een interactieve foto-puzzeltocht over het eiland. We ontdekken in kleine teams de mooiste plekken van Texel:  Jullie bagage wordt naar het hotel gebracht. 


Bezoek aan de mooiste plekken aan de zuidwest hoek van het eiland: Hoge Berg, monument Jan Wolkers, De Schans, ’t Wad, Begraafplaats Georgiërs, Oudeschild, etc. 
Onderweg worden we culinair verrast met ‘n Juttertje & haring in Oudeschild. 
 
We genieten de lunch bij één van de meest karakteristieke plekken van het eiland. 

We rijden verder op onze Solex naar het prachtige natuurgebied van De Slufter voor de lunch

Natuurgebied De Slufter
Om 13.30 uur verplaatsen we ons verder met de fiets naar De Slufter.
 
 
We genieten van een heerlijk verse zeeleven lunch in het prachtig natuurgebied De Slufter. 

De Slufter is het prachtige natuurgebied welke in open verbinding staat met de zee. De duinenrij is weggebroken en door de invloeden van het getij is in de loop der jaren een unieke flora en fauna ontstaan. 

Door onze culinaire partner en Chef-kok worden we geïnformeerd over de culinaire geheimen van het Wad en maken we onze eigen bouillabaisse onder het genot van een glaasje bubbels en heerlijke oesters.  

We lopen door tot aan de zee.  Voor de liefhebbers is er een iets minder begaanbare weg door slijk en stromend water naar de lunch locatie. Vergezeld met een glas champagne bereiden we hier onze dagvangst: zeekraal, krabbetjes, oesters, 

Om 16.30 uur staan er voor het namiddagprogramma stoere activiteiten op het strand ingepland.

Blowkarten
Oftewel strandzeilen, dit is en blijft een absolute aanrader voor ieder strandevenement. Het blowkarten is een avontuurlijke en uitdagende sport en is ook nog eens heel makkelijk en snel te leren. In teams tegen elkaar racen, lekker vrij over het strand rondrijden of een blowkart estafette rijden.

Coastraften 
Een variant op het bekende wild water raften, alleen zorgt hier de Nederlandse branding voor het wilde water... en hoe! Zet je schrap en peddel hard...
Een raft is een grote rubberboot, speciaal ontworpen voor wild water. Je zit met maximaal tien personen tegelijk aan boord van de raft, en bindt de strijd aan met de zee, de golven en/of de rivaliserende teams.
Naast 1 instructeur per Coast Raft zorgen wij uiteraard ook voor helmen, zwemvesten, warme douches en kleedkamers.

 
Avond
We gaan genieten van een voortreffelijk diner bij één van de beste etablissementen op het eiland  Gezellig restaurant voor smaakvol 3 gangen diner met veel lokale producten in een sfeervolle ambiance.

 
Dag 2 
Na een heerlijk ontbijt fietsen we om 09.30 uur vanuit de Koog met onze mountainbikes naar het Juttersmuseum.  Het grootste Juttersmuseum van Europa is een opzienbarende verzameling van hetgeen de zee ons brengt door de jaren heen. Het Juttersmuseum is centraal gesitueerd op het eiland en één van de populaire attracties om een kijkje te nemen.
We ontvangen een rondleiding van de locale Jutter, die ons met prachtige verhalen en anekdotes langs de gevonden bezienswaardigheden zal leiden. 

 
Vanaf het Juttersmuseum fietsen we met onze mountainbikes naar de Haven van Oudeschild.

Hier volgt een spectaculaire activiteit; een droom voor iedere liefhebber.  
Wild West op De Wadden…  “once in a life time Experience” 
We varen met RIB’s á 70 km over ’t Wad. Uiteraard zijn er waterdichte pakken en zwemvesten aan boord van de RIB’s.  
 
 
We varen vanaf Texel het Marsdiep over terug naar Den Helder. Hier worden we afgezet in de nabijheid van de auto’s  
Hiermee eindigt een onvergetelijk Texel weekeinde voor de gasten.
 

Social Media